Om mig

En runsten som jag gjorde vid Delsjön under den tid jag var anställd på Göteborgs stad.... 

1977 var året då Star Wars kom på bio, Elvis Presley dog och jag föddes.
2009 var året då jahg bytte mitt namn till Vargman. 
Vargman är det tilltalsnamn som står på mitt ID-kort sedan dess. 


Mina största intressen i livet är Filmskapande och Historisk teater/återskapande.

Även fotboll är ett av mina intressen och då är det IFK Göteborg som gäller.
Jag tatuerade in klubbloggan den 4 oktober 2004 (på klubbens 100 års dag) .

Min kärlek till Änglarna är så stor att jag när jag bytte namn lade jag även till namnet Blåvitt som ett av mina förnamn.


Mitt historiska intresse vet jag inte exakt när det började men troligen med min första fantasybok "Sagan om ringen" och där var man ju fast fort med svärd, pilbågar och andra koola saker. Fantasygenren har alltid vart intressant sedan dess.
Så småningom blev även intresset för vår riktiga historia viktigare i mitt liv och nu för tiden försöker jag åka på minst två marknader om året i alla fall. Jag har ännu inte varit på Gotland och Visby medeltidsvecka.

Mitt historiska teater/återskapande intresse började när jag åkte på lajv (vilket dock är fantasy och inte medeltid) och jag har sedan dess varit med i GHFS där jag tränade långsvärd enligt 1400-tals manualer. Västgöta Hird som är en vikingaförening i Falköpingtränar vikingafight med svärd, sköld samt spjut (och även teater och studiecirklar).
Jag har även gjort en avstickare in på svartkrutets tidsålder med både Karolinertiden (i Bohus Elfsborghs Caroliner) samt Pirater och kapare i 1700-1800 tals stuk men svärd och närstrid är det som ligger mig varmast om hjärtat.

Vad gäller film så har jag varit helt såld på "Star Wars" sedan jag såg första scenen i mitten av 80-talet och sedan var tvungen att gå därifrån (vi var på besök hos en äldre släkting). När jag såg samma scen närmare tio år senare kände jag genast igen den och var direkt fast igen... Jag har en samling med prylar och leksaker från STAR WARS men samlar även på en hel del andra saker. Film t.ex. samlar jag på och har i nuläget ca 1200 filmer i min samling och den växer varje år... 

Att göra film är ett stort intresse. Jag skriver egna manus och har en kamera för att kunna filma egna filmer.
Tyvärr inte någon bättre kvalitet på den kameran dock men man måste börja nånstans ju. 

Jag har varit med i tre filmer ("Die Zombiejäger", "Dragonetti" och "Cannibal Fog") samt två serier (som sänts på SVT).

Min bästa resa någonsin var år 2002 när jag åkte till Tunisien och fick se inspelningsplatserna från Star Wars filmerna. Det var en härlig känsla att se dessa platser och fotograferas där iförd min jediklädsel som var med enbart för att kunna fotografera på plats. Självklart tog jag med mig sand hem från inspelningsplatserna och det var ett välkommet litet tillskott till min samling av Star Wars prylar. :)


Vill man ha lite information om vad jag gillar för filmer så är följande lista någrafå utvalda rekommendationer och du klickar på fetstilade namnen öppnas deras sida på imdb så du kan få mer information om dem. 
 
Law Abiding Citizen är en film med Jamie Foxx och Gerard Butler som får väldigt högt betyg av mig.  Jag har redan sett den flera gånger och kommer se den ännu fler. 

House Of Orphans är en av Daniel Lehmussaaris filmer. Han har verkligen fans som älskar hans filmer och folk som hatar dem men för att vara svensk lågbudget utan professionella skådisar så är det verkligen en guldklimp.  Jag gillar även "Death Academy" av samma regissör men där är det ännu fler som stör sig på skådespelarna och .B-films kvaliteten som jag tycker är charmig. 


Eden Lake är en riktigt underbar engelsk film när man är på humör för lite våldsskildring som drabbar de oskyldiga...  *evil grin*

Sedan får man ej glömma det underbara norska Zombiesplatter ´filmerna "Död Snö" och "Död Snö 2" av Tommy Wirkola. Ettan är mer en zombiefilm med lite komedi men tvåan är ren underbar splatterkomedi.  Har man inte sett ettan så visas en liten flashback i början av tvåan så man ändå förstår storyn i det som händer.  


Hoppas du blev tipsad om någon film som kan falla dig i smaken. :) 

Jedimaster Vargman i tunisiska Tataouine (som gett namn åt ökenplaneten i Star Wars).